TámogatókA Duna-Kert közösségi kert célja, hogy összefogjon hasonló gondolkodású családokat és baráti társaságokat, akik megosztják egymással tapasztalataikat miközben 10, 20, 50, 100 négyzetméteres területeiket művelik, kertészkednek, zöldséget, gyümölcsöt termesztenek, segítik a lakosságot megismerkedni a növénytermesztés akár balkonon is kivitelezhető módszereivel, az egészséges életmóddal, környezetbarát megoldásokkal.

A közösségi kertben a nyár folyamán várhatóak lesznek a lakosságot is bevonó rendezvények - lecsófőző verseny, bio és vegyszermentes zöldségek kóstolója, magbörze, piknik, kertbemutató, kertészeti tanácsadás.

Gazdaboltok, barkácsáruházak, kertészetek, faiskolák, egyetemek támogatását nagy örömmel fogadjuk, sok eszközre szükségünk lenne.

Elinduláshoz alapvető egy zárható szerszámtároló, egy vízgyűjtő ciszterna vagy tároló, de nincsenek még közös szerszámaink (ásó, kapa, lapát, gereblye, kasza, kanna, metszőolló, talicska), illetve árnyékolónk (árnyékoló vitorla, pagoda, vagy faanyag egy növénnyel befuttatható árnyékolóhoz).

Örömmel veszünk minden felajánlott növényt, legyen az egy feleslegessé vált, kiskertből kiásott bokor, egy ritkítás miatt feleslegessé vált eper- vagy málnatő, néhány tulipánhagyma, de nagyon szívesen fogadjuk a kertészetek felajánlását is.

Amit kínálni tudunk az adományokért cserébe:


  • A 2013-as Születés Hete rendezvénysorozat Dunakeszi helyszínén egy szombati programban (május 11.) egy órás beszélgetés és filmvetítés lesz, melynek témája a Duna-Kert. Itt lehetőség lesz a szponzorok feltüntetésére is.
  • A dunakert.blogspot.hu oldalon a két oldalsó sávban banner elhelyezési lehetőség (nagyobb adomány esetében akár a lapteteji vízszintes felületen is).
  • Blogbejegyzésben, Facebook oldalon a támogatók népszerüsítése, a kapott eszközök bemutatása fotósorozaton az átvételkor, használatba vételkor, és később. 
  • A kertben jól látható helyen kihelyezhető reklám-molinó
  • Tervezünk helyi sajtóban való megjelenést, cikkeket
  • Reklámpalkáton, szóróanyagon a támogatók logója megjelenik
  • A közösségi kert tábláján is megjelenhetnek a támogatók
  • Kertészetnek, faiskolának, gazdaboltnak, magokat árusító áruháznak az általa adományozott növényekből, magokból bemutató parcellát tudunk biztosítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése