2014. június 10., kedd

Zöldségpalánták a Corvinus Egyetemtől


Idén minden közösségi kertészünk alaposan feltankolhatott a zöldségpalántákból, hála a Budapesti Corvinus Egyetem Ökológiai és Fenntartható Gazdálkodási Rendszerek Tanszékének, akiktől tájfajta paradicsomokat, gumós zellert, vöröskáposztát, salátákat, karalábét kaptunk, fajtánként 100 darab körül, méghozzá ajándékba. A palánták természetesen ÖKO módon lettek nevelve, nagyon köszönjük!






A közösségi kertben bio módon gazdálkodunk. Ez alól kivétel, hogy bármilyen vetőmagot és palántát ültethetünk. Emiatt is külön öröm számunkra, hogy garantáltan vegyszermentes, jó minőségű, értékes tájfajta palántákkal dolgozhatunk. Húsz családunk összesen közel 500 palántát ültethetett el a Corvinuis Egyetem ajándékának köszönhetően.

Ezen felül lehetőségünk volt önköltségen egyéb zöldségpalántákat vásárolni, paradicsomot, paprikát, brokkolit és pagodakarfiolt a Budapesti Corvinus Egyetem Zöldség- és Gombatermesztési Tanszékétől, melyet kizárólag nekünk készítettek, vegyszermentesen! Hálás köszönet ezért is:)




Külön szeretnék köszönetet mondani az egész szervezésért Gál Izóra kerttagunknak, aki csodás 30 négyzetmétert mondhat magáénak a kertünkben, valamint a közös fűszerkert ötletéért és megvalósításáért is hálásak vagyunk:)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése