2014. április 6., vasárnap

A nagy szombati batyus piknik, építőnap és játszótéralkotás

Fantasztikus napon vagyunk túl. Néhány igen aktív család segítségével nagy átalakuláson ment keresztül a kertünk. Ki-ki már felásogatta, bevetette a saját parcelláját, időt tudtunk szakítani egy hétvégi közösségi építkezős programra.

A terv az volt, hogy építsünk egy komposztvécét. Ez egy szuper találmány, helyes használattal semmiféle szag nem keletkezik, szakszerű komposztálással pedig még szemét, szennyvíz, semmi környezetkárosító dolog nem keletkezik. Már két családról is tudok, ahol bent a házban használnak komposztvécét, egyes nyugati országokban pedig nem is adnak építési engedélyt csak komposztvécés kialakítású házakra. Nincs hátránya... leszmítva, hogy üríteni kell és odafigyelést igényel, de ez könnyen elvégezhető, elsajátítható.
Köszönjük Dénesnek az anyagbeszerzést, a tervek elkészítését, a munka irányítását és az aktív részvételt!!! És persze a többi fiúra is büszkék lehetünk:)









A másik nagy mű is elkészült szombat délutánra. Felkerült a színes gumimászóka utolsó eleme is. Azt hinnénk, nem olyan nagy munka földdel megtölteni egy ekkora mászókát... hát tévedés. Több napi ásás és taposás eredménye, Bea és Gábor kitartó munkája.












A gyerekek is nagyon élvezték a napot, ami pónilovas kocsikázással indult számukra. Visszatérésük után azonnal birtokba vették a még be nem épített gumikat, belemászva bújócskáztak. Csigaóvoda és családi napközi is készült a csigák nagy örömére. El lesznek kapatva, friss sóska volt ez ebédjük. A legifjabb "kertész", a 9 hónapos Kristóf másnap hosszú-hosszú alvással hálálta meg az egész napos levegőztetést:)





A nagy munkát megszakítandó, házi finomságokkal teli asztal (illetve raklap) várta a dolgozó kerttagokat és az éhes gyerekeket. Házi kenyerek, kiflik és kencék, májkrém és petrezselyempesztó, olivaolajos tapas (?), kompót, friss gyümölcs éééés kókuszgolyó volt az ebédünk. Minden nap elviselném:)





Biztos vagyok benne, hogy hamar megismételjük ezt a csodás napot, mondjuk egy jó kis bográcsozással jövő szombaton?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése