2013. szeptember 10., kedd

Lehet jelentkezni a 2013/14-es évre a DunaKert közösségi kertbe

A kép nem illusztráció, hanem valódi kerti termények!
Újra lehet jelentkezni Dunakeszin közösségi kertésznek.














Hogy mit kell tenni? 
1. Töltsd ki az ŰRLAPOT :) ekkor felveszünk a levlistára, bekapcsolódhatsz.
2. Fogadd el a kertszabályzatot, működési és minden egyéb szabályt (ezeket hamarosan nyilvánossá teszem itt az oldalon).
3. Gyere és válassz helyet magadnak (persze, miután leszüreteltük az összes terményünket, a sütőtök miatt ez lehet, nem mostanában lesz).
4. Vedd birtokodba a földedet, áss, trágyázz, mulcsolj, vagy tedd, amit ősszel jónak vélsz.
5. Várjuk a tavaszt. 


GYIK:
1. Idén árvíz volt, és ha a statisztikát nézzük, a következő 50 évben nem számítunk hasonlóra. Az árvíz egyébként néhány parcellát érintett csupán, a növények néhány kivétellel megmenekültek.
2. Patakból locsolunk. Nem mérettük be, aki szeretné, megteheti. A környékbeliek elmondása szerint ők szokták beméretni és rendben van. Két patak is van.
3. A termőföld hiperszuper, giga növények nőnek rajta.

4. Idén nem voltak közösségi programok (gyerekcipő, árvíz és az azt követő szúnyoginvázió stb). Jövőre igyekszünk ezt másképp csinálni, aktívabbá tenni.
5. A közösségi kert a Vizes kerteknél található (a temető mellett kell lemenni, mintha csak a Duna felé indulnánk. A lovarda után vagyunk.)
6. Gyerekeknek van/lesz játszó rész.
7. A kertben tilos kemikáliát és mérgező anyagot használni, azaz teljesen BIO.
8. minden kerttag fizet egy egyszeri székfoglalót (5000 ft) és hat termelési hónapra havi díjat. Ennek mértéke függ az igényelt terület nagyságától, még alakulóban van (párszáz ft körüli összeg havonta).
9. Kerítés továbbra sincs. Idén napraforgóval ültettük körbe a kertet, ami nagyon szépen mutatott és takart is. Lopások nem voltak jellemzőek.

Ha maradt benned kérdés, alább felteheted.



A jelentkezési lap nem jelent automatikus felvételt. A hely ugyan nagy, de bizonyos mértékben mégis korlátozott. Érdemes még az ősszel jelentkezni, leginkább az igényelt terület nagysága miatt (elsősorban nekünk fontos átlátni, de neked is, mert így biztosabban annyit kapsz, amennyit kérsz), másfelől már most elkezdheted a tervezgetést, cserélhetsz magokat a csoportban stb.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése