2014. március 21., péntek

Itt a tavasz, indul a közösségi kertészkedés!

Ezt az évet már februárban  elkezdhettük, hála (?) az enyhe télnek. Sok-sok új, kisgyerekes kerttaggal bővül a közösség, akik saját bevallásuk szerint a kertészkedéshez nem különösebben értenek, de elképesztő lelkesedéssel tervezik a közösségi tereket. 

Pontos ütemterv (természetesen) nincs. Van viszont sok ötlet, elképzelés. Akinek tetszik valami, felvállalja, szervezi, irányítja... és így fog elkészülni:)
Beáék például már el is kezdték a munkát, a gumistól szereztek autógumikat, kihordták, kaptunk ingyen festéket is (akinek van még, az hozza csak!). Annyira szuperül néznek ki ezek a színes gumik, már messziről látszik, hogy milyen szuper játszótér lesz itt. A gyerekek is beszállnak a festésbe, de ha csak ott lenne ez a húsz gumi, azzal is tökéletesen ellennének egész nyáron...









Tervben van a kertbe még:
- komposztvécé, tárolóval - április
- fűzfa kunyhó - vesszőt kéne szerezni
- babsátor
- bográcsozó padokkal
- kukoricalabirintus
- parkoló

Hogy mire lesz kapacitás, meglátjuk.

Az első kertgyűlés féleségen még januárban annyit sikerült megbeszélni, hogy az új tagoknak hol lesz a parcellája, kb mit hová, hogyan gondolunk. Közben piknik, játék... ami azóta is nagyjából így alakul. Kimegyünk, ásunk két sort, kiszedjük a gyerekeket a sásból, birkákat etetünk, lovakat lesünk a patakon túl.














Március elején-közepén a lelkesebbek, bizakodóbbak elkezdték elvetni a március-áprilisi magokat. 





Márciusban elvetett zöldségek:
saláta, retek, borsó, répa, fehérrépa, mángold, zeller, karalábé, cékla, mák...
Szerintem a palántákkal sem kell sokat várni, a május közepére legalábbis biztos nem.

Akik már tavaly télen kicsit előre gondolkoztak, mondjuk november körül elvetették a salátát, hagymát, azok már friss zöldséget is szüretelhetnek a kertjükből. 






Képek: Molnár Dénes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése