2014. március 30., vasárnap

Tele a kert! És kéne egy vécé. Komposztvécé.

Hát örömmel jelentem, hogy megtelt a közösségi kert. Idén tavasszal 17 család fog bele a közösségi kertészkedésbe, összesen 390 négyzetméteren! 
Aki később szeretne még csatlakozni, ne búsuljon, dolgozunk a bővítési koncepción.











A játszótér építése már elkezdődött. Gábor és Bea elkészítették az alapot, körberakták a lefestett gumikkal, feltöltötték földdel. Jöhet a következő szint, minden dolgos kézre szükség van, nem kerttagok is jelentkezhetnek, ha egy kis közösségi munkára vágynának.








2014. április 5-re pedig hatalmas partit gondoltunk:) Lesz bográcsozás, piknikezés, kerítésültetés (napraforgó). 












És ha már így összegyűlünk.... építünk egy komposztvécét. A tervek elkészítését és a munka szervezését, irányítását Dénes vállalta. Ja, hogy mi az a komposztvécé? Azok figyelmébe is nagyon ajánlom, akik - engem is beleértve, nagyon idegenkednek az ún. "pottyantós vécé" használatától, íme:










A tervek szerint épül a kertben (azaz mi építjük és TE is jöhetsz segíteni) tehát egy kis épület, ebben lesz a komposztvécé, egy faforgács tároló és még egy kis hely a szerszámoknak, kannáknak.

A szagmentes komposztvécéről, fontosságáról és működési elvéről részletesen ITT olvashatsz. Az Ökovölgy oldalán pedig egy nagyon jó példa olvasható.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése